recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse citroentaart met aardbeien, basilicum en citroenmelisse

Nagerecht
8 personen
90 min
Ingrediënten
  • - laag taartblik van 24 cm doorsnede
  • - biologisch citroenmelisse (15 blaadjes)
  • - biologische basilicum (10 blaadjes)
  • - verse aardbeien (150 ml)
  • - slagroom (150 ml)
  • - citroenen, schil en sap (4 )
  • - fijne kristalsuiker (200 gr)
  • - eieren (6 )
  • - eidooier (1 )
  • - koude boter (100 gram)
  • - poedersuiker (4 eetlepels)
  • - bloem (175 gr)
  • - kruimeldeeg
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de koude boter in kleine blokjes.
  • 2 Scheur de blaadjes van de biologische basilicum in stukjes.
  • 3 Maak een soepel deeg van de bloem, suiker, boter, de eidooier en een snufje zout ,met de hand of keukenmachine.
  • 4 Maak een bal van het deeg en leg het, in een boterhamzak, voor 30 minuten in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 6 Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestrooid oppervlak.
  • 7 Bekleed de taartvorm er mee.
  • 8 Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul dit met gedroogde bonen of ongekookt rijst.
  • 9 Dat houdt de taartbodem in de juist vorm.
  • 10 Bak de taartbodem 10 minuten Verwijder hierna het bakpapier met de droge vulling.
  • 11 Bak het geheel, zonder de droge vulling, nog 5 minuten lang tot de koek knapperig is.
  • 12 Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
  • 13 Schakel de oventemperatuur naar 150°C.
  • 14 Maak intussen de citroenvulling.
  • 15 Roer met de mixer in een mengkom de eieren en de suiker door elkaar.
  • 16 Voeg de rasp, het sap van de citroenen en de room toe.
  • 17 Schenk hierna het mengsel door een zeef.
  • 18 Vul de voorgebakken taartvorm hiermee.
  • 19 Zet de taart in de oven en bak het in 30-35 minuten gaar.
  • 20 Laat de taart 30 minuten afkoelen en opstijven.
  • 21 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vier gelijke partjes.
  • 22 Meng vervolgens de aardbeien en de verse kruiden door elkaar en verdeel dit mengsel mooi over de taart.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.