recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse kipkarbonades met kersen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (rasp en sap) (0.5 )
  • - peultjes (150 gram)
  • - venkel (1 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - kersen (250 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - kipfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilet in stukken, reken twee stukken per persoon.
  • 2 Snijd de bosui in stukken van twee centimeter.
  • 3 Halveer de peultjes, hak de oregano fijn en snijd de venkel in brede repen.
  • 4 Wrijf de kip in met zout en versgemalen zwarte peper en bak de stukken in een hapjespan met gesmolten boter in 6 tot 8 minuten rondom bruin.
  • 5 Was intussen de kersen en verwijder de pitten met een kersenontpitter.
  • 6 Verdeel de kersen, bosui, venkel en peultjes rond de kip en strooi de sinaasappelrasp en oregano erover.
  • 7 Schenk het sinaasappelsap en de bouillon in de pan.
  • 8 Smoor de kip met kersen en groenten afgedekt in 10 tot 12 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Lekker met couscous en komkommersalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.