recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse macaronisalade met mango en kerriedressing

Hoofdgerecht
8 personen
30 min
Ingrediënten
  • - citroen (0.5 )
  • - gembersiroop (1 scheutje)
  • - kerrie (1.5 eetlepel(s))
  • - creme fraiche (1 bakje)
  • - mayonaise (4 eetlepel(s))
  • - bosui (2 bosje(s))
  • - kruiden (basilicum, peterselie en munt) (100 gram)
  • - walnoten (150 gram)
  • - mango (2 )
  • - blauwe bessen (2 doosje(s))
  • - gerookte kip (400 gram)
  • - rucola (1 zak)
  • - ijsbergsla (0.5 krop)
  • - macaroni (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen.
  • 2 Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 3 Spoel de macaroni af met koud water en laat afkoelen.
  • 4 Maak de sla schoon en snijd hem eerst in kwarten en dan dwars in fijne slierten.
  • 5 Was en droog zo nodig de rucola.
  • 6 Snijd de kip in kleine blokjes.
  • 7 Was de blauwe bessen voorzichtig.
  • 8 Schil de mango en snijd hem in blokjes.
  • 9 Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • 10 Hak de kruiden en snijd de bosui in dunne ringetjes (alleen het wit).
  • 11 Meng alle ingrediënten door elkaar, maar bewaar wat gehakte kruiden en noten voor het garneren.
  • 12 Meng voor het sausje de mayonaise met creme fraiche en de kerrie door elkaar.
  • 13 Breng op smaak met zout en peper en een scheutje gembersiroop.
  • 14 Wilt u het wat zuurder hebben, voeg dan het citroensap toe.
  • 15 Meng de saus pas door de salade als u hem serveert of serveer de salade en de saus apart.
  • 16 Serveer met stokbrood en wat kaasjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.