recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse salade met gebakken kibbeling

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - eieren (2 )
  • - gele paprika (1 )
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - panklare snijbonen (250 gram)
  • - afbak stokbrood (200 gram)
  • - msc kibbeling (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 175 °C.
  • 2 Bak de kibbeling in een bakblik in de oven in 10 minuten krokant.
  • 3 Bak het stokbrood 5 minuten in de oven mee.
  • 4 Kook de bonen in 8-10 minuten gaar.
  • 5 Spoel ze koud en laat ze uitlekken.
  • 6 Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • 7 Kook de eieren en hak ze fijn.
  • 8 Pers de sinaasappel uit.
  • 9 Verdeel de sla met bonen en paprika over diepe borden.
  • 10 Meng de eieren met sinaasappelsap, rasp, mosterd, olijfolie en wat zout en peper in de blender of met een garde tot een dressing.
  • 11 Knip de bielsook fijn.
  • 12 Roer de bieslook erdoor.
  • 13 Verdeel de kibbeling over de salade en schenk de dressing erover.