recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse salade met geroosterde tilapia

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - grote courgette (1 )
  • - gele paprika (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - tilapiafilet (400 gram)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - romaanse sla (1 krop)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - bruin stokbrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in schuine plakken.
  • 2 Snijd de paprika in brede repen.
  • 3 Bestrooi de plakken courgette met zout en laat ze 15 minuten liggen.
  • 4 Dep de plakken droog, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin gaar.
  • 5 Bestrijk ook de paprikarepen met olijfolie en rooster ze gaar.
  • 6 Leg de courgette en paprika in een schaal en besprenkel ze met de azijn.
  • 7 Strooi er zout en peper over en laat ze afkoelen.
  • 8 Deel de tilapiafilet in acht stukken.
  • 9 Meng de rest van de olijfolie met de komijn en royaal zwarte peper en bestrijk de tilapia ermee.
  • 10 Rooster de stukken vis in de grillpan in 6-8 minuten gaar.
  • 11 Halveer de olijven.
  • 12 Snijd de romaanse sla in brede repen.
  • 13 Verdeel de sla en geroosterde groenten over diepe borden en leg de vis en olijven erop.
  • 14 Geef het stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.