recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse salade met shoarmavlees

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tomaten (4 )
  • - platte peterselie (3 eetlepel(s))
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - shoarmavlees (400 gram)
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - rode ui (1 )
  • - groene paprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met puntjes geroosterd pitabrood.
  • 2 Voorbereiding: snijd de ijsbergsla in reepjes; snipper de ui; snijd de paprika in kleine blokjes; snijd de tomaten in stukjes, hak de peterselie grof.
  • 3 Meng in een grote kom de ijsbergsla met ui, paprika, tomaat en peterselie en laat dit 15 minuten staan.
  • 4 Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend knapperig bruin en gaar.
  • 5 Roer de yoghurt met knoflook, de rest van de olijfolie en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak tot een dressing.
  • 6 Verdeel de salade over grote borden en schep het vlees erop.
  • 7 Schenk de yoghurtdressing erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.