recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse salade met witlof en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse spinazie (300 gram)
  • - witlof (2 struikjes)
  • - radijsjes (8 )
  • - bosuitje (1 )
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - ei (1 )
  • - notenolie (4 eetlepels)
  • - ontbijtspek (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook het ei.
  • 2 Bak de plakjes ontbijtspek in een koekenpan met een vierde van de olie knapperig bruin.
  • 3 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 4 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 5 Prak het ei in een wijde slaschaal met een vork heel fijn.
  • 6 Roer het sinaasappelsap met de rasp, het spekvet, de rest van de olijfolie, de mosterd en wat zout en peper erdoor en meng alles tot een smeuïge dressing.
  • 7 Snijd de bosuitje in dunne ringetjes.
  • 8 Snijd de witlof in stukken van 3 cm.
  • 9 Meng de bosui en radijs erdoor en schep vervolgens de witlof en spinazie er luchtig door.
  • 10 Leg de plakjes spek op de salade.
  • 11 Lekker bij vlees van de barbecue.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.