recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse soep van tuinerwtjes met oregano

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - groentebouillon van een tablet (600 ml)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - diepvries tuinerwten (225 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook en de oregano fijn.
  • 2 Verkruimel de feta.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een soeppan en schep de knoflook, tuinerwten en de helft van de oregano erdoor en smoor ze 2-3 minuten.
  • 4 Schenk de bouillon erbij, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep zachtjes 6-8 minuten koken.
  • 5 Pureer alles met de staafmixer tot een gladde lichtgebonden soep.
  • 6 Schep de soep in diepe borden en strooi de feta en resterende oregano erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.