recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse vissoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (750 ml)
  • - aioli (1 bakje)
  • - zeevruchtencocktail (100 gram)
  • - verse wokgarnalen (200 gram)
  • - witvis (kabeljauw, pangasius) (250 gram)
  • - gezeefde tomaten (500 gram)
  • - visbouillonblokjes (2 )
  • - courgette (1 )
  • - paprika (geel) (1 )
  • - ui (gesnipperd) (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de paprika en courgette in blokjes.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de groenten al omscheppend tot ze wat zachter worden.
  • 3 Verkruimel de bouillonblokjes boven de groenten en voeg de gezeefde tomaten en het water toe.
  • 4 Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • 5 Snijd de vis in blokjes en roer deze met de garnalen en de zeevruchtencocktail door de soep.
  • 6 Verwarm de soep nog 4-6 minuten op zacht vuur tot de vis gaar is.
  • 7 Roer vier eetlepels aïoli door de soep en voeg wat zout en peper toe.
  • 8 Doe de soep in kommen en serveer er stokbrood en de resterende aïoli bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.