recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse witlofsalade met blauwe kaasdressing

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (50 ml)
  • - roquefort (50 gram)
  • - mayonaise (2 eetlepel(s))
  • - citroensap
  • - hazelnoten (50 gram)
  • - witlof (3 struikjes)
  • - gekookte bietjes (2 )
  • - baby leaf rucola (85 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker bij kip of tartaartjes.
  • 2 Maak in een diep bord de kaas met een vork fijn en meng de mayonaise en de afgemeten hoeveelheid water erdoor.
  • 3 Breng de dressing op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.
  • 4 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  • 5 Snijd de kontjes van de witlof en maak de blaadjes los.
  • 6 Wrijf de velletjes van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
  • 7 Schep in een schaal de witlofblaadjes luchtig om met de babyleaf en de bietpartjes.
  • 8 Druppel de dressing erover en strooi de hazelnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.