recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerstamppot met spinazie en gebakken hazelnoten

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse spinazie (300 gram)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - blanke hazelnoten (55gr) (1 zakje)
  • - tomatensap (150 ml)
  • - komijn, gemalen (2 theelepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - bospenen (4 )
  • - aardappelen (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en bospeen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  • 2 Verwarm 2/3 deel van de olijfolie in een wok en roerbak de blokjes aardappel, bospeen en de in stukje van 1 cm gesneden bosui gedurende 2-3 minuten.
  • 3 Strooi er de helft van de komijn over.
  • 4 Schenk het tomatensap erbij en smoor de aardappelen en groenten in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Verwarm 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan en bak de hazelnoten rondom goudbruin.
  • 6 Strooi de paprikapoeder en de rest van de komijn erover en schep alles goed door.
  • 7 Houd de hazelnoten van het vuur af in de pan warm, roer regelmatig om te voorkomen dat ze alsnog aanbranden.
  • 8 Stamp de aardappel, peen en bosui in de wok tot een grove stamppot.
  • 9 Meng hand voor hand de spinazie erdoor.
  • 10 Warm de stamppot nog even door en laat al omscheppend de spinazie iets slinken.
  • 11 Serveer de stamppot in diepe borden en verdeel de hazelnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.