recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerstamppotje met postelein en gebakken portobello

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1250 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - melk (150 ml)
  • - nootmuskaat
  • - postelein (500 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - portobello's (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Warm aan het einde de melk op.
  • 3 Giet ze af en stamp ze fijn.
  • 4 Roer er 2 eetlepels olijfolie en zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt.
  • 5 Maak de postelein schoon.
  • 6 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 7 Breng de aardappels op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep de postelein en bosui erdoor.
  • 8 Warm de stamppot op zacht vuur al omscheppend door.
  • 9 Snijd de portobello's in dikke plakken.
  • 10 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de portobello's op hoog vuur bruin.
  • 11 Serveer de stamppot in diepe borden en leg de portobello's erop.
  • 12 Druppel het bakvet erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.