recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerstoofpot met kip

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillontablet (0.5 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - aardappelschijfjes (450 gram)
  • - sperziebonen (100 gram)
  • - bospenen (4 )
  • - venkelknol (1 )
  • - kipfilet (300 gr)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gerookte spekblokjes (100 gr)
  • - water (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilet in blokjes, de venkelknol in partjes en de bospeen in stukken van 2 centimeter.
  • 2 Halveer de sperziebonen.
  • 3 Bak de spekblokjes in een hapjespan met olijfolie zachtjes uit.
  • 4 Kruid de kipblokjes met zout en versgemalen peper en schep ze door het bakvet met spek.
  • 5 Bak de kipblokjes in 2-3 minuten al omscheppend lichtbruin.
  • 6 Schep de kipblokjes uit de pan en bewaar ze.
  • 7 Doe de groenten, aardappelschijfjes en de tijm in de hapjespan, verkruimel de bouillontablet erboven en schep alles om.
  • 8 Schenk het water bij en breng alles aan de kook.
  • 9 Smoor de groenten in 10 minuten zachtjes gaar en laat wat van het vocht verdampen.
  • 10 Voeg de kip toe en warm nog 2 minuten mee.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.