recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerstoofpotje met varkensvlees

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - varkenslapjes (400 gram)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - koolrabi (1 )
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - peultjes (200 gram)
  • - tijm (2 theelepels)
  • - vleesbouillon (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de varkenslapjes in stukken van 4 cm.
  • 2 Wrijf het vlees in met zout, peper en mosterd en bak de stukken in een braadpan met hete margarine rondom bruin.
  • 3 Schil de uien in partjes en schil en snij de koolrabi in blokjes.
  • 4 Schep de uien, koolrabi, krieltjes en peultjes door het vlees en bak alles 2 minuten.
  • 5 Schep ook de dragon of tijm erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Stoof het gerecht in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Serveer het vlees met de groenten in diepe borden en schep het stoofvocht erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.