recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuid-Franse groentegratin

Bijgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - vergeer geraspte gratinkaas (100 g)
  • - courgette (1 stuks)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - aubergine (1 stuks)
  • - provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de uien grof; Snijd de aubergine in plakken; Snijd de tomaten in plakken; Snijd de courgette in plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Bak de uien in olijfolie in 5 minuten zachtjes glazig.
  • 4 Schep er de helft van de kruiden met zout en peper naar smaak door.
  • 5 Verdeel de ui in een lage ovenschaal en leg de plakken aubergine, tomaat en courgette afwisselend dakpansgewijs erop.
  • 6 Verdeel de rest van de kruiden en zout en peper erover en sprenkel er de afgemeten hoeveelheid olijfolie erover.
  • 7 Bak de groenten afgedekt in de oven in 30 minuten gaar.
  • 8 Strooi de kaas erover en laat de schotel in nog 10 minuten goudbruin worden.
  • 9 Wijntip: Droge rosé of sappige witte wijn, zoals Pinot Blanc uit de Elzas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.