recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkool met braadworst en mosterd

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - krielaardappeltjes in de schil (500 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - grote ui (1 )
  • - zuurkool uit het vat, goed uitgelekt (750 gram)
  • - grote appel (1 )
  • - milde paprikapoeder (2 theelepels)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - vleesbouillon (van een halve tablet) (250 ml)
  • - varkensbraadworsten (4 )
  • - pittige mosterd (4 eetlepels)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: braadslede.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3 Schep in de braadslede de krieltjes om met zout, versgemalen peper en de helft van de olijfolie.
  • 4 Rooster ze in de oven in een half uur knapperig en gaar.
  • 5 Snipper de ui.
  • 6 Schil de appel en snijd in blokjes.
  • 7 Verwarm ruim een eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 8 Schep de zuurkool, appel, paprikapoeder en tijm erdoor.
  • 9 Schenk de bouillon erbij en smoor de zuurkool afgedekt in 20 minuten gaar.
  • 10 Zet zo nodig de laatste tien minuten de deksel schuin op de pan, zodat het vocht kan verdampen.
  • 11 Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan.
  • 12 Prik gaatjes in de braadworsten en bak ze rondom bruin.
  • 13 Schenk er het water bij en laat de worsten op zacht vuur in nog tien minuten gaar worden.
  • 14 Snijd de worsten in de lengte open en verdeel de mosterd erin.
  • 15 Schep de zuurkool op borden en leg de worsten erop.
  • 16 Schep de krieltjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.