recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkool met gebakken appel

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - kippen- of kruidenbouillon (150 ml)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - stevige zoetzure appels (elstar) (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appels.
  • 2 Boor uit een appel het klokhuis en snijd deze appel in plakken.
  • 3 Snijd de andere appel in stukjes.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Verwarm 2/4 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan.
  • 6 Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool.
  • 7 Schep de zuurkool door de ui en bak alles nog 2 minuten.
  • 8 Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover.
  • 9 Schenk de bouillon erbij.
  • 10 Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om.
  • 11 Verwarm de laatste twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 12 Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop.
  • 13 Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.