recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkool met kipkarbonades

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - tafelaardappelen (1.25 kilo)
  • - ananasstukjes (1 blikje)
  • - zuurkool (750 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de kipkarbonades in met zout, peper en paprikapoeder en bak ze in een hapjespan met de helft van de olijfolie rondom bruin en leg ze op een bord.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 4 Fruit de ui in het bakvet.
  • 5 Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 6 Schep de zuurkool erdoor en bak alles 2 minuten.
  • 7 Schep dan de ananasstukjes met wat ananasvocht erdoor en leg de kipkarbonades erop.
  • 8 Stoof de zuurkool en kip in 30 minuten heel zachtjes gaar.
  • 9 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 10 Giet ze af en stamp ze fijn.
  • 11 Roer de aardappelen met de melk en de rest van de olie tot een smeuïge puree en breng deze op smaak met zout en peper.
  • 12 Serveer de puree bij de zuurkool met kip.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.