recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkool met vis

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - toscaanse visfilet (400 gram)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (200 ml)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - zuurkool (750 gram)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 grote)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Zorg ervoor dat de zuurkool goed uitgelekt is.
  • 6 Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in een hapjespan met olijfolie.
  • 7 Roer de tomatenpuree erdoor, bak 1 minuut en schep dan de zuurkool en tijm erdoor.
  • 8 Maal er wat peper boven en schenk de bouillon erbij.
  • 9 Smoor de zuurkool 15 minuten op zacht vuur, roer af en toe.
  • 10 Snijd de visfilet voor 2 stukken per persoon.
  • 11 Leg de stukken vis tussen de zuurkool en laat alles in nog 10 minuten heel zachtjes gaar sudderen.
  • 12 Geef de aardappelen erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.