recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolpasteitjes met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - ei losgeklopt (1 )
  • - diepvries deeg voor hartige taart (1 pak)
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - zure room (4 eetlepels)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak de dille fijn.
  • 3 Snijd de helft van de ui in ringen, snipper de rest fijn.
  • 4 Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken en druk met een lepel al het vocht eruit.
  • 5 Doe de zuurkool over in een kom en meng de zure room, gesnipperde ui, dille en zwarte peper naar smaak erdoor.
  • 6 Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.
  • 7 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 80 x 15 cm.
  • 8 Snijd deze lap in twee lange stukken per persoon.
  • 9 Leg per persoon een stuk deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de zuurkool erover, laat 1 cm van de rand vrij.
  • 10 Leg de zalm op de zuurkool en dek ze af met de laatste stukken deeg.
  • 11 Maak de randen vochtig met een beetje water en druk ze dicht met een vork.
  • 12 Steek met een appelboor een gat in het midden van de bovenkant en bestrijk de pasteitjes met ei.
  • 13 Bak de zuurkoolpasteitjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.