recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel met banaan

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - bananen (2 )
  • - zuurkool (750 gram)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - vegetarisch gehakt (175 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 4 Snijd de bananen in plakjes.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar.
  • 7 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 8 Fruit de ui in een koekenpan met de heflt van de olijfolie.
  • 9 Schep het vegetarisch gehakt erdoor en bak alles 3 minuten.
  • 10 Roer de tomatenpuree en Italiaanse kruiden erdoor en voeg er het water toe.
  • 11 Verdeel de helft van de zuurkool in een ingevette lage ovenschaal en leg de plakjes banaan erop.
  • 12 Verdeel de rest van de zuurkool erover.
  • 13 Schep het gehakt met de saus op de zuurkool.
  • 14 Schep de rest van de olijfolie door de aardappelblokjes en verdeel ze over het gehakt.
  • 15 Bak de schotel in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.