recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel met varkenshaas, bacon en worst

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - rieslingwijn (150 ml)
  • - tijm (1 eetlepel)
  • - zuurkool (1 kilo)
  • - ui (1 )
  • - merguez worstjes (5 )
  • - bacon (4 dikke plakken)
  • - boter (25 gram)
  • - varkenshaasje (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Snijd de varkenshaas in plakken van 4 cm dik.
  • 3 Kruid de varkenshaas met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak de stukken vlees in 4 minuten bruin.
  • 5 Leg ze op een bord.
  • 6 Snijd de merquezworstjes doormidden.
  • 7 Bak vervolgens de bacon en de merguezworstjes in het bakvet bruin.
  • 8 Leg ze ook op het bord.
  • 9 Snipper de ui.
  • 10 Fruit de ui zachtjes glazig in het bakvet en schep de zuurkool en tijm erdoor.
  • 11 Schenk de wijn erbij en leg het vlees op de zuurkool.
  • 12 Zet het deksel erop.
  • 13 Schuif de pan in de oven en stoof de zuurkool en het vlees in 45 minuten gaar.
  • 14 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.