recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel met worst

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - magere rookworst (375 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - (vlees) bouillon (150 ml)
  • - gedroogde tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - appel (1 )
  • - zuurkool (750 gram)
  • - vastkokende aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snij deze in plakjes.
  • 3 Kook de plakjes aardappel in 5 minuten beetgaar.
  • 4 Laat de zuurkool uitlekken, schil de appel en snij deze in stukjes.
  • 5 Meng de zuurkool in een ingevette ovenschaal met de appel, rozijnen, tijm en wat versgemalen peper.
  • 6 Schenk de bouillon erover.
  • 7 Giet de aardappelplakjes af, meng ze met de olijfolie en verdeel ze over de zuurkool.
  • 8 Leg de plakjes worst erop.
  • 9 Bak de schotel in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.