recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte jong belegen 30+ kaas (50 gram)
  • - zuivelspread met bieslook (100 gram)
  • - zalmfilet (400 gram)
  • - tafelaardappelen (600 gram)
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - vloeibare margarine (2 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 4 Zorg voor twee stukjes zalm per persoon.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Fruit de ui in de margarine zachtjes glazig.
  • 7 Schep de zuurkool en bouillon erdoor en smoor de zuurkool in 15 minuten beetgaar.
  • 8 Kook de aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 9 Kruid de zalm met zout en peper.
  • 10 Verdeel de zuurkool in een ingevette lage ovenschaal en leg de stukken zalm ertussen.
  • 11 Meng de aardappelplakjes met de zuivelspread en wat peper en verdeel dit mengsel over de zuurkool en zalm.
  • 12 Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.