recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel

Fusion
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - zure room (125 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - wijnzuurkool
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - boter
  • - ui (1 stuks)
  • - kruimige aardappelen
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd in stukken; Snipper de ui.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Fruit de ui in een hapjespan met boter.
  • 4 Schep de paprikapoeder, zuurkool en tijm erdoor en bak 2 minuten.
  • 5 Voeg een beetje water en de zure room toe en smoor 15 minuten.
  • 6 Verwarm de melk.
  • 7 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer boter en zoveel melk erdoor dat het een smeuïge puree wordt.
  • 8 Verdeel de zuurkool in een lage ovenschaal, strijk de puree erover uit.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.