recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolstampot

Fusion
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - appels (2 stuks)
  • - zuurkool (750 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - kruimige aardappelen (10.5 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken; Snipper de ui; Laat de zuurkool goed uitlekken; Snijd de appels in stukjes.
  • 2 Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
  • 3 Fruit de ui in het bakvet, schep de zuurkool, appel en tijm erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 4 Smoor de zuurkool in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 6 Voeg de zuurkool met vocht toe en roer alles tot een smeuïge stamppot.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.