recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolstamppot met appel en gegrilde rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1.5 kg)
  • - boter (25 g)
  • - plakjes bacon (12 dunne)
  • - ui (1 stuks)
  • - zuurkool (750 g)
  • - appels (2 stuks)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - rookworst (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken; Snipper de ui; Laat de zuurkool goed uitlekken; Snijd de appels in stukjes.
  • 2 Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
  • 3 Verhit de boter in een hapjespan en bak de plakjes bacon knapperig bruin.
  • 4 Leg ze op een bord.
  • 5 Fruit de ui in het bakvet, schep de zuurkool, appel en tijm erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Smoor de zuurkool in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Snijd de rookworst in 4 stukken, halveer ze overlangs en rooster ze onder een hete ovengrill in 3-5 minuten knapperig bruin.
  • 8 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 9 Voeg de zuurkool met vocht toe en roer alles tot een smeuïge stamppot.
  • 10 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Schep de stamppot op vier borden en leg de rookworst en bacon erop.
  • 12 Wijntip: Net niet helemaal droge witte wijn, bijvoorbeeld Huiswijn Halfzoet Vin de Pays de Gascogne.