recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolstamppot met bacon, braadworstjes en gebakken appel

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - appel (1 stuks)
  • - magere rookworst (2 stuks)
  • - merguezworstjes (5 stuks)
  • - bakbacon (4 plakken)
  • - appelsap (200 ml)
  • - zuurkool (750 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - ui (1 grote)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snipper de ui en fruit deze in een wok met iets minder dan de helft van de boter glazig.
  • 4 Schep de uitgelekte zuurkool met het appelsap erdoor.
  • 5 Smoor de zuurkool zonder deksel in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Bak de bacon knapperig in een koekenpan met de resterende boter.
  • 7 Leg de plakken op een bord.
  • 8 Bak de worstjes in het bakvet in 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • 9 Leg ze bij de bacon.
  • 10 Snijd de rookworsten overlangs gehalveerd.
  • 11 Bak dan de stukken rookworst rondom bruin.
  • 12 Leg ze ook bij de bacon.
  • 13 Haal de klokhuis uit de appel en snijd deze in plakken.
  • 14 Bak tot slot de plakken appel in het bakvet in 2-3 minuten bruin.
  • 15 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng ze door het zuurkoolmengsel.
  • 16 Warm de stamppot al omscheppend goed door.
  • 17 Schep de zuurkoolstamppot in diepe borden en leg de bacon, worst en appel erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.