Ga naar de hoofdinhoud

Zuurkoolstamppot met paprika en pastinaak

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 15-20 minuten gaar. Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken en druk het laatste vocht eruit. Smoor de zuurkool in 150 ml water met het deksel schuin op de pan in 20 minuten zachtjes gaar. Snijd intussen de paprika’s in reepjes. Bak de chipolata's in maximaal acht minuten rondom bruin en gaar. Giet de aardappelen met de pastinaak af en stamp ze met de mosterd en crème fraîche tot een smeuïge puree. Giet de zuurkool af en schep door de puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de paprikareepjes door de warme stamppot, leg er de chipolata’s op en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden - zeef- pureestamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 321 kcal
Eiwit 7 g
Koolhydraten 41 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden glutenvrijweekmenurecepten