Wat is Smaakmakers?

Smaakmakers is ons loyaliteitsprogramma, waarmee we onze trouwe klanten belonen.

  • Je maakt eenmalig een gebruikersaccount aan (of gebruikt je bestaande Mijn DekaMarkt account) en koppelt daar je SmaakmakersPas aan. Je kunt er ook voor kiezen om de Smaakmakers App te gebruiken. Waarna je profiteert van allerlei voordelen.
  • Je spaart het hele jaar door Punten door bij elke winkelaankoop bij DekaMarkt je (mobiele) SmaakmakersPas te scannen. Deze Punten kun je inwisselen voor hoge kortingen op mooie producten en uitjes in de SmaakmakersShop.
  • Tijdens actieperiodes spaar je eenvoudig digitaal zegels sparen voor telkens wisselende aanbiedingen.
  • Wekelijks ontvang je van ons een aantal aanbiedingen in de mail, die alleen voor Smaakmakers gelden.
  • Als je jarig bent ontvang je van ons een aantrekkelijke aanbieding.
  • Als Smaakmakers wordt je als eerste betrokken bij nieuwe initiatieven van DekaMarkt.

 

Als Smaakmaker heb je namelijk een streepje voor bij DekaMarkt!

Hoe word ik Smaakmaker? (wel al een DekaMarkt account).

Heb je al een Mijn DekaMarkt account, omdat je bijvoorbeeld wel eens online boodschappen hebt gedaan bij DekaMarkt? Dan kun je met je accountgegevens inloggen op de Smaakmakers website of in de App. Je kunt ervoor kiezen om automatisch een pasnummer aan te laten maken of je vult het nummer van de fysieke pas in je account.

Ik heb een SmaakmakersPas in de winkel gekregen. Wat nu?

Het enige dat je dan nog hoeft te doen is je te registreren voor Smaakmakers op DekaMarkt.nl/smaakmakers of direct in de SmaakmakersApp.
Op het registratieformulier wordt gevraagd naar het nummer van je SmaakmakersPas. Dit nummer vindt je op de achterkant onder de QR-code en daar staat "PASNR." voor. Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, is deze pas gekoppeld aan jouw eigen SmaakmakersAccount!

Kan ik mijn bestaande Mijn DekaMarkt account gebruiken voor Smaakmakers?

Ja, dat is geen probleem. Je kunt een SmaakmakersPas koppelen aan je bestaande Mijn DekaMarkt account. Je kunt je bestaande Mijn DekaMarkt gegevens wijzigen via DekaMarkt.nl of in de DekaMarkt App. Als je gebruik gaat maken van de SmaakmakersApp log je in met je bestaande Mijn DekaMarkt account en dan koppel je een fysieke SmaakmakersPas aan je account. Of je kunt een digitale SmaakmakersPas genereren via de App.

Wat doet DekaMarkt met mijn gegevens?

Wij gebruiken jouw gegevens in de eerste plaats om jouw SmaakmakersPunten en SmaakmakersAanbiedingen op juiste wijze te verwerken. Daarnaast gebruiken wij jouw gegevens om onze aanbiedingen beter te laten aansluiten bij jouw winkelervaringen.
Als laatste combineren wij gegevens om de dienstverlening van DekaMarkt als geheel continu te kunnen verbeteren.
In ons "Privacy Statement" lees je meer over hoe zorgvuldig wij met jouw gegevens om gaan. Het Privacy Statement is terug te vinden op de website en in de App.

Waar kan ik de SmaakmakersAanbiedingen vinden?

De speciale SmaakmakersAanbiedingen vind je terug in de mail die je wekelijks van ons ontvangt. De aanbiedingen zijn niet terug te vinden in de folder of via communicatie in de winkel omdat deze alleen geldig zijn voor Smaakmakers. Daarnaast vind je de actuele SmaakmakersAanbiedingen natuurlijk in onze App, maar ook op de Smaakmakers-website. Wanneer je bent ingelogd op de reguliere website van DekaMarkt of in de DekaApp vindt je de SmaakmakersAanbiedingen.

Kan ik met meerdere mensen sparen?

Ja, dat kan. Je kunt meerdere SmaakmakersPassen koppelen aan één account. Wanneer je ingelogd bent op de website, klik je op je naam rechtsboven. Kies dan voor "Mijn gegevens". Wanneer je ingelogd bent in de App kies je rechtsonder voor "Meer", dan "Mijn account" en dan "Persoonlijke informatie". In beide gevallen kom je dan op je profiel en dan zie je onder het kopje "Smaakmakers" een groene link "+ Koppel mijn SmaakmakersPas". Op deze wijze kan je meerdere Passen koppelen aan jouw account, zodat bijvoorbeeld het hele gezin op één account kan sparen.

Hoe spaar ik Punten?

Je kan op twee manieren SmaakmakersPunten sparen:
Allereerst krijg je voor elke euro aan boodschappen die je besteedt* één SmaakmakersPunt, hierbij zijn een aantal wettelijke uitsluitingen, zoals tabak, sterke alcoholische dranken, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 6 maanden, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaukaarten en statiegeld.
Daarnaast zijn er elke week een aantal aanbiedingen, die je ook terug kan vinden in de folder, waar je extra SmaakmakersPunten mee kan verdienen.

Hoe kan ik zien hoeveel SmaakmakersPunten ik heb?

Dat is heel eenvoudig. Als je gebruik maakt van de SmaakmakersApp zie je actuele aantal Punten altijd op het hoofdscherm. Als je ingelogd bent zie op de website van Smaakmakers rechtsboven je hoeveelheid Punten staan. En onderaan je kassabon zie je ook het Puntensaldo terug.

Worden mijn SmaakmakersPunten meteen bijgewerkt nadat ik heb afgerekend in de winkel?

Meestal zit er een paar minuten tussen het moment van afrekenen en het moment waarop je SmaakmakersPunten zichtbaar zijn. De Punten worden pas bijgeschreven nadat de transactie is afgerond.

Kan ik de SmaakmakersAanbiedingen ook toevoegen aan mijn online bestelling bij DekaMarkt?

Natuurlijk kunnen de Smaakmakersaanbiedingen ook toegevoegd worden aan jouw boodschappenlijst, welke je vervolgens kunt bestellen op de website of in de DekaMarkt app. Wel is het zo dat het aflevermoment bepaald of de SmaakmakersAanbiedingen gelden of niet. De aanbieding wordt bij aflevering van jouw boodschappen verrekend.

Hoe word ik Smaakmaker? (nog geen DekaMarkt account).

Om deel te nemen aan Smaakmakers hoef je je alleen te registreren.
Heb je nog geen Mijn DekaMarkt account? Meld je dan aan op DekaMarkt.nl/smaakmakers of download de SmaakmakersApp en meld je aan in de App. Met jouw nieuwe account profiteer je niet alleen van alle voordelen die Smaakmakers biedt, maar kun je bovendien inloggen op de DekaMarkt website of App. Hier kun je bijvoorbeeld je boodschappenlijst bijhouden en online je boodschappen doen. Je ontvangt een welkomstmail waarmee je de aanmelding dient te bevestigen. Je kunt ervoor kiezen om automatisch een pasnummer aan te laten maken of je vult het nummer van de fysieke pas in je account.

Hoe krijg ik een SmaakmakersPas?

Wanneer je liever een fysieke pas in je portemonnee hebt, dan kan je gebruik maken van de SmaakmakersPas die je in iedere DekaMarkt kan opvragen bij de Servicebalie. Wil je de Smaakmakers pas liever opslaan in je mobiel, dan kan je de SmaakmakersApp downloaden en dan genereren wij in de App een Pas voor je. Dat is wel zo makkelijk.

Hoe kan ik stoppen met Smaakmakers?

Als je niet langer wilt deelnemen aan Smaakmakers kan je je eenvoudig uitschrijven. Wanneer je ingelogd bent op de website klik je op je naam rechtsboven. Kies dan voor "Mijn gegevens". Wanneer je ingelogd bent in de SmaakmakersApp kies je rechtsonder voor "Meer", dan "Mijn account" en dan "Persoonlijke informatie". In beide gevallen kom je dan op je profiel en dan kan je onder het kopje "Smaakmakers" je gekoppelde SmaakmakersPassen weghalen. Als er geen Passen meer gekoppeld zijn ben je uitgeschreven uit het SmaakmakersProgramma. Je spaart dan niet langer mee, maar behoudt wel je Mijn DekaMarkt account waarmee je boodschappenlijsten en voorkeuren kunt bijhouden en online boodschappen kunt doen.

Is mijn SmaakmakersPas ook gekoppeld aan de DekaMarkt App?

Ja, als je bent ingelogd in de DekaMarkt App en je hebt je SmaakmakersPas al gekoppeld aan je account, dan zijn je SmaakmakersPunten en de SmaakmakersAanbiedingen ook te vinden in de DekaMarkt App

Wat zijn SmaakmakersAanbiedingen?

Naast de vele aanbiedingen die je al kunt vinden in de wekelijkse folder van DekaMarkt, hebben we voor Smaakmakers ook nog een aantal extra aanbiedingen. Deze speciale SmaakmakersAanbiedingen vind je niet terug in de folder of in de winkel, maar die sturen wij je elke week via mail toe. Daarnaast vind je de actuele SmaakmakersAanbiedingen natuurlijk in onze App, maar ook op de Smaakmakers-website. Wanneer je bent ingelogd op de reguliere website van DekaMarkt of in de DekaApp vind je de SmaakmakersAanbiedingen ook terug.

Hoe lang zijn de SmaakmakersAanbiedingen geldig?

Op dit moment zijn alle SmaakmakersAanbiedingen één week geldig. En net als de aanbiedingen in de folder loopt de week van zondag t/m zaterdag.

Ik ben mijn SmaakmakersPas verloren. Wat moet ik nu doen?

Allereerst hoef je je geen enkele zorgen te maken dat iemand anders gebruik kan maken van jouw SmaakmakersPunten, want die zijn namelijk gekoppeld aan jouw account en niet aan je Pas. Het beste kan je in de DekaMarkt een nieuwe SmaakmakersPas ophalen en deze koppelen aan je account. Je hoeft niet per se de oude pas te verwijderen, maar dat kan natuurlijk geen kwaad. Let wel op dat je de juiste SmaakmakersPas verwijderd uit je account. Je kan dit controleren door het nummer van je SmaakmakersPas te bekijken.
Dit nummer vindt je op de achterkant van de Pas onder de QR-code en daar staat "PASNR." voor.

Waar kan ik voor sparen?

De Punten die je spaart bij Smaakmakers kan je inwisselen voor kortingen in onze SmaakmakersShop.
Je kunt de Shop vinden op DekaMarkt.nl/smaakmakers.
In de Shop hebben we een gevarieerd aanbod van van keukenbenodigdheden, bad- en bedlinnen, speelgoed, vakantiehuizen tot electronica. Het aanbod in de Shop wordt voortdurend uitgebreid.

Blijven mijn Punten altijd geldig?

Nee, je SmaakmakersPunten blijven niet altijd geldig. Alle Punten die je 2019 hebt gespaard vervallen op 1 januari 2021. Je hebt dus genoeg tijd om je Punten te verzilveren in de SmaakmakersShop. De officiële regel luidt dan ook dat op 1 januari van enig jaar de Punten die je in het kalenderjaar voorafgaand aan het afgelopen jaar hebt gespaard, komen te vervallen. We laten je dit ruim van tevoren weten, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Spaar ik met mijn online bestelling ook voor SmaakmakersPunten?

Jouw boodschappen zijn punten waard. Of je nu online- of offline boodschappen doet bij DekaMarkt, via de DekaMarkt.nl of de DekaMarkt app. De SmaakmakersPunten voor jouw online bestelde boodschappen worden bepaald op het moment van afleveren en betaling.

DekaMarkt maakt gebruik van cookies
Om de website optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.

Door op 'ik ga akkoord' te klikken, plaatsen wij de volgende cookies:

  • Functionele cookies: Deze zorgen ervoor dat de website beter functioneert.
  • Analytische cookies: Wij gebruiken analytische cookies om algemene statistieken vast te leggen zoals bezoekersaantallen. Dit is in geen geval herleidbaar tot een persoon.
  • Tracking cookies: Wij gebruiken tracking cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Hiermee kunnen persoonsgegevens verwerkt worden.

Als je niet akkoord gaat, plaatsen wij enkel functionele- en analytische cookies welke niet herleidbaar zijn.

Als je meer informatie wilt over cookies, bekijk dan ons cookiebeleid of klik op 'meer informatie'.