vervoer

Vervoer

Onze winkels moeten worden bevoorraad en onze medewerkers reizen dagelijks naar hun werk. Dat kan niet anders, maar het kan wel altijd beter. Als het gaat om vervoer zijn we continue op zoek naar hoe we nog zuiniger en milieuvriendelijker van A naar Beter kunnen.

Afstanden zo kort mogelijk houden
Onze distributiecentra, slagerij en bakkerijen zijn dicht bij elkaar gevestigd op meerdere locaties. De afstand naar en van de winkels is daardoor relatief kort. We proberen zo efficiënt mogelijk te plannen en te beladen en hierdoor kilometers te winnen. Dat scheelt dus bij elkaar heel wat brandstof.

Fietsenplan
Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Om onze medewerkers te stimuleren met de fiets te komen in plaats van met de auto, kunnen ze eenmaal in de 2 jaar gebruik maken van het Fietsenplan. Daarmee kunnen ze met belastingvoordeel een fiets aanschaffen.

Zuinig rijden
Al onze chauffeurs worden getraind in het zogenoemde nieuwe rijden. Dit scheelt vele liters brandstof per jaar. De verwachting is zelfs dat het op jaarbasis 13,7% brandstof bespaart. Via diverse interne media attenderen we al onze medewerkers op zuinig en veilig rijden.

Elektrisch rijden en een hybride vrachtwagen
In het voorjaar van 2011 heeft DekaMarkt de PP Electric Rally gesponsord om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen. Met 100 elektrische auto’s hebben we een tocht gemaakt door de polders in Noord-Holland. We reden zelf als enige mee in een volledig elektrische vrachtwagen! We zijn de eerste supermarkt die een hybride vrachtwagen gaat gebruiken voor logistiek. Ook bijzonder: deze vrachtwagen heeft een koeling die gebruik maakt van het natuurlijke koudemiddel CO2. Deze wordt ook elektrisch aangestuurd. We verwachten hiermee een brandstofbesparing van 20% te behalen en tevens een CO 2 reductie van 20%.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.