Aspergesalade met zalmtataki
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergesalade met zalmtataki
Stap 1
Schil de witte asperges. Snijd de houtige onderkant van de witte en groene asperges eraf. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm.
Stap 2
Verhit 2 el arachideolie in een koekenpan en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar. Schep uit de pan op een platte schaal en laat afkoelen.
Stap 3
Verwijder intussen het vel van de zalm en bestrooi rondom met het sesamzaad, peper en zout.
Stap 4
Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan en bak de zalm rondom 1 minuut, zodat de binnenkant nog rauw blijft.
Stap 5
Neem uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord.
Stap 6
Rasp intussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Stap 7
Rasp de gember. Klop de gember, rasp en sap van de limoen, sesamolie en sojasaus tot een dressing.
Stap 8
Snijd de bieslook fijn. Schep 2/3 van de bieslook door de asperges. Snijd de zalm in plakjes en leg dakpansgewijs op de asperges.
Stap 9
Besprenkel met de dressing, garneer met de rest van de bieslook en de limoenpartjes. Lekker met chiliflakes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie411 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten11 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
