Ga naar de hoofdinhoud

Broccoli-kerrierijst met kipsaté

4 personen Eenvoudig 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Meng in een ondiepe schaal sojasaus met 1½ eetlepel neutrale olie. Rijg de kiphaasjes zigzag aan de satéstokjes en wentel ze door de het sojasausmengsel. Laat 10 minuten marineren. Snijd intussen kleine roosjes van de broccolistronk. Snijd de stronk in stukken en maal deze in de keukenmachine in kleine ‘rijst’korrels. Rooster de kipsaté in een hete grillpan in 10 minuten rondom mooi bruin en gaar. Keer regelmatig. Verwarm 1½ eetlepel neutrale olie in een wok en fruit de ui glazig. Schep de kerriepoeder en broccolirijst erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg 75 ml water met wat zout toe en roerbak de rijst in nog 3 minuten beetgaar. Kook intussen in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken. Serveer de broccolirijst met de kiphaasjes en broccoliroosjes ernaast.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 260 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 5 g
Vet 14 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden lactosevrijbroccolisatérecepten