Ga naar de hoofdinhoud

Double coooky chocolade cheesecake

4 personen Gemiddeld 155 minuten Tussendoortje

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Maal 300 gr double coooky’s fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng vervolgens door de vermalen koekjes. Schep het koekmengsel in een quichevorm en verdeel het met een bolle kant van een lepel over de onder- en zijkanten. Laat het opstijven in de koelkast. Klop de slagroom samen met de suiker in de keukenmachine net niet stijf en schep vervolgens de roomkaas erdoorheen. Smelt in twee aparte schalen alle melkchocolade en 100 gr witte chocolade au bain-marie in een kom boven een pan kokend water. Giet de gesmolten melkchocolade bij het roomkaas-slagroommengsel. Meng goed en verdeel het vervolgens over de taartbodem. Schenk de gesmolten witte chocolade in het midden van de taart en trek er met een satéprikker mooie patronen van. Zet vervolgens in de koelkast en laat 2 uur opstijven. Verdeel de overige double coooky’s in halve, kwart en verkruimelde stukjes in het midden van de taart. Schil met een dunschiller chocoladekrullen van de overige witte chocolade en garneer hiermee de cheesecake.
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine- metalen quichevorm met losse bodem (Ø 25 cm), ingevet- satéprikker
Voedingswaarden (per portie)
Energie 407 kcal
Eiwit 4 g
Koolhydraten 31 g
Vet 30 g
Waarvan verzadigd 18 g
Trefwoorden recepten