Ga naar de hoofdinhoud

Karbonaadjes met pruimensalsa

4 personen Gemiddeld 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snipper de ui ragfijn en pers de knoflook uit. Snijd de citroenmelisse (of koriander) grof. Meng de poedersuiker, kaneel, komijn en chilipoeder. Gebruik er een paar theelepels van om de karbonades mee te bestuiven en wrijf het mengsel daarna goed in het vlees. Snijd de pruimen door en verwijder de pitten. Snijd de pruimen in piepkleine stukjes. Meng de pruimen met de ui, knoflook, vissaus en het resterende kruidenmengsel. Breng op smaak met zout en misschien meer chilipeper. Zout de karbonades en wrijf ze dun in met olijfolie. Gril ze op de barbecue of bak ze in de pan in circa 8 minuten gaar; keer ze halverwege. Serveer de karbonades met de pruimensalsa en strooi de melisse of koriander erover. Lekker met kruidenrijst.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden recepten