Ga naar de hoofdinhoud

Pastasalade met groente en gerookte kipfilet

8 personen Eenvoudig 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Kook de pasta in water met zout in 8 minuten beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Schep de pasta in een ruime schaal om met de pesto en de olie. Laat afkoelen. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in een pan met kokend water in 5 minuten beetgaar, Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst met een lepel. Snijd de komkommer in blokjes. Verwarm een wok of hapjespan met 2 el olie en bak de wokgroente al omscheppend 4 minuten op hoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Schep de pasta om met de wokgroente en de komkommer. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de romaine sla, verdeel over een serveerschaal en verdeel er de pastasalade over. Leg er de plakjes kip op. Pluk de blaadjes basilicum, leg deze op elkaar en rol tot een sigaartje. Snijd het rolletje basilicum zeer fijn en verdeel over de salade. Schaaf met een kaasschaaf krullen Parmezaanse kaas en gebruik deze als garnering.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 505 kcal
Eiwit 29 g
Koolhydraten 56 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden recepten