Ingrediënten
4 personenBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Schil de bospenen. Meng de olijfolie met de gembersiroop en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper. Meng met de bospenen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bospenen in 30 minuten in de oven gaar. Bereid de ovenschotel Roseval aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de roomboter met de steakkruiden en wrijf hier de portobello’s voorzichtig mee in. Verhit een koekenpan en bak hierin de portobello’s om en om in 8 minuten bruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Schenk de rode wijn bij het achtergebleven vet in de pan en roer de aanbaksels los. Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een saus. Verdeel de geroosterde worteltjes, Roseval aardappeltjes en gebakken portobello over vier borden en lepel de rode wijnsaus erover. Snijd de bosui in ringen en strooi als garnering over het gerecht.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 435 kcal
Eiwit 7 g
Koolhydraten 43 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 9 g