Ga naar de hoofdinhoud

Pruimencake

12 personen Gemiddeld 65 minuten Gebak

Ingrediënten

12 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroen schoon en laat de roomboter smelten. Bekleed de vorm met bakpapier en laat het papier wat rommelig boven de rand uitsteken. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Schep de pruimen in een kom om met de wijn. Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de helft van de citroen uit. Klop in een grote kom de ricotta met de suiker, een snufje zout en de eieren tot een egaal mengsel. Klop vervolgens de bloem, citroenrasp en boter erdoor. Verdeel het beslag in de vorm en leg de pruimen erop. Bak de cake in de oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de pruimencake afkoelen. Roer in een kom de poedersuiker met iets citroensap tot een glad en glanzend glazuur. Druppel het glazuur met een lepel in zigzag lijnen over de cake. Laat het glazuur stevig worden.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden recepten