Ga naar de hoofdinhoud

Zalmtandooripakketje

4 personen Gemiddeld 40 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Meng ⅔ van de kruidenpasta met 2 el yoghurt en bestrijk hiermee de zalmfilet rondom. Zet 15 minuten koud weg om te marineren. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook in een pan met water en zout de zoete aardappelen in 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel om met koud water. Dep droog. Meng in een kom de resterende kruidenpasta met 2 el olie en het komijnpoeder en roer er de zoete aardappel door. Snijd de uien in kwarten, de courgette in plakken en de tomaten en limoenen in parten. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in repen. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie met de resterende olie en leg er een stuk zalm op. Verdeel de aardappelblokjes en de groenten over het folie. Knijp boven elk stuk zalm 1 partje limoen uit en voeg het partje toe. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Vouw de pakketjes dicht en gaar 15 minuten op de barbecue. Pers het sap uit de resterende limoen en meng door de yoghurt. Controleer of de zalmfilets gaar zijn. Leg de pakketjes op de borden en serveer met limoenyoghurt.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 492 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 44 g
Vet 19 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden bbqbarbecuerecepten