assortiment

DekaMarkt helpt u kiezen

Bij het bepalen van ons assortiment staan prijs en kwaliteit voorop. We houden daarnaast ook rekening met mens, dier en milieu. In onze winkels vindt u deze keuzes ook terug. Zo herkent u bepaalde artikelen aan een logo op het etiket of op het schap. Hieronder vindt u daarvan een toelichting. Zo kunt u zelf makkelijker uw keuze maken!

Proef 't verschil
Dit label staat garant voor extra lekkere, verse en betaalbare  producten, waar wij van A tot Z bij betrokken zijn. Wij vinden het belangrijk om te weten waar het product vandaan komt, wat erin zit, hoe het bereid wordt, van absolute topkwaliteit is en bovenal lekker en betaalbaar.

Brood
We hebben heerlijke broden met het label 'Proef het verschil' ontwikkeld. Er zijn 3 categorieën: Tarpan, Vloerbrood en Boerenbrood. Gebakken door onze eigen bakkers in onze eigen bakkerij. Hier kunt u het boekje met meer productinformatie downloaden.

Boerenbest
Onder het logo "Boerenbest" verkopen wij producten die afkomstig zijn van "eigen" boeren uit Nederland. Hoe korter de afstand van het land naar de winkel en dus naar onze klanten, hoe verser het product in de winkel ligt. Dat is ook vaak minder milieubelastend. Wij kopen deze producten zelf rechtstreeks in en controleren wat er mee gebeurt. Zo weten we zeker dat ze van goede kwaliteit zijn.


Voor ons Boerenbest vleesassortiment kopen we zelf ons eigen rundvee in bij vleesveehouders in Nederland. Onze eigen vee-inkoper selecteert elk dier persoonlijk. Ook adviseert hij de boeren op het gebied van diervriendelijkheid. Dit is uniek in de supermarktbranche. Op deze manier weten wij precies wat we in onze winkels verkopen, namelijk (h)eerlijk rundvlees afkomstig van vleesveehouders met kennis van zaken over dierenwelzijn en kwaliteit. Transportlijnen van boerderij naar slachthuis worden zo kort mogelijk gehouden.

Biologisch
Wij hebben een ruim assortiment biologische artikelen. Niet alleen op het gebied van groenten, fruit, vlees en zuivel, maar bijvoorbeeld ook in de productgroepen kindervoeding, tussendoortjes en conserven zijn in onze winkels biologische alternatieven te vinden. De artikelen zijn herkenbaar aan het logo.

 

Biologisch varkensvlees
DekaMarkt kiest bewust voor kwaliteitsvarkensvlees van biologische boeren uit Nederland. Wij weten waar ons vlees vandaan komt. De boerderijen van onze varkenshouders zijn kleinschalige familiebedrijven. De boer woont écht bij zijn varkens en er werken meestal meerdere generaties uit de familie op de boerderij. Onze varkens komen onder andere uit Kamerik, IJsselstein, Leusden en Barneveld.

De zeugen, biggen en vleesvarkens hebben de beschikking over voldoende ruimte om te leven, ze krijgen stro om nesten te bouwen voor de nacht, maar hebben ook de mogelijkheid om in de buitenlucht rond te lopen. Ze hebben dus bewegingsruimte en de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen.

De biologische varkens hebben een goed leven, wat resulteert in gezonde dieren met mooi vlees. Dit alles komt ook de kwaliteit van het vlees ten goede. Het heeft een betere structuur, bevat minder water en is voedzamer. Dat zie je, ruik je en proef je!

 

Biologisch rundvlees
De biefstuk van DekaMarkt komt van biologische runderen die opgroeien bij boeren die hun dieren de ruimte geven om te leven en te groeien. De koeien eten uitsluitend biologisch gras, hooi en voer dat wordt gemaakt van biologisch graan. Deze biologische werkwijze van de boeren doet het vlees goed. Je proeft het verschil! Het rundvlees van DekaMarkt komt van de beste veerassen. Zo hebben we het prachtige vlees van de Aberdeen Angus en Hereford koeien uit Ierland.

 

 

Nieuwe kip

Kenmerkend aan deze kip is dat het een langzamer groeiend ras betreft. Dit ras is robuuster en daardoor minder gevoelig voor ziekte. Ook is er aandacht voor de leefomgeving. Zo is er altijd natuurlijk daglicht in de stal; dit kan zijn doordat de stallen open aan de zijkant, een (overdekte) uitloop hebben dan wel de stal voorzien is van ramen en/of lichtdoorlatende dakplaten.

Naast daglicht is er sprake van natuurlijke ventilatie en een natuurlijk dag- en nachtritme. Bovendien zijn de stallen voorzien van afleidingsmateriaal zoals strobalen, zitstokken en pikstenen.

Deze kip is te herkennen aan het gele label, met daarop ‘De kip in deze verpakking is afkomstig van een langzamer groeiend ras’.

Wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij onze servicedesk via servicedesk@detailresult.nl.

Deka Mobiel
Deka Mobiel is het prepaidconcept van Deka. Uniek is o.a. dat klanten anderen voor zich kunnen laten sparen, beltegoed naar elkaar kunnen overboeken en prepaidcredits sparen bij de boodschappen. DekaMarkt behoort tot de goedkoopste aanbieders. Kijk op www.dekamobiel.nl voor meer informatie. 

 

1 de Beste
De inkopers van ons huismerk 1 de Beste hebben maar een missie: de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Op de website www.1debeste.nl vindt u een overzicht van het actuele assortiment.

Gezonde keuze
Het groene Vinkje staat op een product met minder verzadigd vet, zout, suiker of juist meer vezels in een groep van basisvoedingsmiddelen. Basisvoedingsmiddelen zijn producten die belangrijke voedingsstoffen bevatten en die u elke dag nodig hebt. Ze staan in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Bewuste keuze
Het blauwe Vinkje staat op een product met minder calorieën, verzadigd vet, suiker en/of zout in een groep van extra’s. Extra’s zijn producten die niet tot de basisvoedingsmiddelen behoren en waarvan u de consumptie zo veel mogelijk beperkt. Ze behoren niet tot de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Beter Leven
Het Beter Leven keurmerk  van de Dierenbescherming met 1, 2 of 3 sterren, geeft aan hoe diervriendelijker het product is. Dekamarkt heeft verschillende producten met één, twee of drie sterren. Meer informatie over het keurmerk, vindt u op www.beterlevenkeurmerk.nl

  MSC
Vissen en zeevruchten die zijn gevangen volgens de richtlijnen van duurzame visserij zijn herkenbaar aan het blauwe zegel (MSC-keurmerk) op de verpakking. Wij breiden ons assortiment ‘duurzame vis’ steeds verder uit. Kijk voor meer informatie hierover op de speciale pagina op deze website.

ASC
Duurzaam gekweekte vis is herkenbaar aan het  ASC (Aquaculture Stewardship Council) keurmerk. Kweekbedrijven kunnen voor hun producten dit keurmerk krijgen, als ze aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op gebied van toevoegingen en sociale omstandigheden. Kijk voor meer informatie hierover op de speciale pagina op deze website.

Max Havelaar
Het keurmerk Max Havelaar staat voor fairtrade (verantwoord) handel. Producten met dit logo garanderen dat de boer een eerlijke prijs heeft ontvangen. DekaMarkt heeft een assortiment Max Havelaar producten zoals chocolade, thee, koffie en rijst.
  UTZ Certified

Naast Fairtrade verkopen we ook producten met het UTZ Certified keurmerk. UTZ-gecertificeerde boeren worden opgeleid om professioneel en duurzaam te produceren. Door training verbeteren zij hun kwaliteit en efficiëntie, met respect voor mens en milieu.

  Dekagebak
U kunt natuurlijk voor vers gebak, taarten en vlaaien naar één van onze grotere winkels. Online bestellen via www.dekagebak.nl is ook mogelijk. U heeft de keuze uit een zeer ruim assortiment en betaalt uw bestelling in een door u geselecteerde winkel.
DekaWijnmarkt
Natuurlijk kunt u in onze winkels terecht voor prima wijnen. Wie meer keuze wil, kan terecht op onze speciale website www.dekawijnmarkt.nl. U kunt online eenvoudig, snel en zeer voordelig meer dan 200 kwaliteitswijnen bestellen. Uw bestelling betaalt u via Ideal en haalt u gratis op in een DekaMarkt naar keuze. Betalen via Ideal en thuis laten bezorgen (5,95) kan ook. Klanten die in Beverwijk of directe omgeving wonen, kunnen ook terecht in de DekaMarkt aan de Spoorsingel in Beverwijk.
DekaTuin
DekaMarkt heeft twee tuincentra: DekaTuin in Heiloo en Haarlem. U vindt hier alles wat u van een tuincentrum van formaat mag verwachten. Meer weten? Kijk dan op de website van DekaTuin
 

DekaFotoservice
Zelf eenvoudig, snel en voordelig fotoboeken maken, een persoonlijk fotocadeau ontwerpen en natuurlijk foto’s af laten drukken kan allemaal via de Deka fotoservice. Kijk op de website voor meer informatie en acties.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.