DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud

Dr. Oetker Wolkencake citroen

430 g
3. 25
f

Omschrijving

Mix voor luchtige cake, citroen

Ingrediënten

Ingrediënten: Cakemix (415 gram): suiker, TARWEBLOEM, TARWEZETMEEL, glucosestroop, rijsmiddelen (E450, E500, E575), emulgatoren (E472b, E472a), EIWITPOEDER (vrije uitloop), magere MELKPOEDER, natuurlijk citroenaroma, verdikkingsmiddel (xanthaangom), maltodextrine, citroensappoeder., Poedersuiker (15 gram): poedersuiker, zetmeel.

Voedingswaarden

  • Soort 100 GRM
  • Energie Kilojoules (kJ)
  • Energie Kilocalorieën (kcal)
  • Vetten (g) , waarvan
    verzadigde vetzuren (g)
  • Koolhydraten (g) , waarvan
    suikers (g)
  • Eiwitten (g)
  • Zout (g)

Bereidingswijze

Zelf toevoegen: • 200 ml slagroom • 3 eieren • Bakpapier Voor 12 taartpunten. Richtlijn baktemperatuur: Elektrische oven 160°C Heteluchtoven 140°C Gasoven stand 3 De temperatuur van de oven kan afwijken. Gebruik eventueel het instructieboekje van de oven. Combinatiemagnetron: gebruik alleen de heteluchtfunctie! Elektrisch bakken aanbevolen. Benodigdheden: Bakpapier Springvorm Ø 24 cm Mixer met garden Zeefje Bereidingswijze Voorbereiden (5 minuten) • Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (de temperatuur vind je op de linkerzijde). • Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker). Beslag bereiden (5 minuten) • Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. • Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. • Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. • Strooi circa ¼ van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bakken (50-55 minuten) • Bak de cake onderin de oven op een rooster (bij combi-magnetron; niet op de glasplaat) in 50-55 minuten gaar en goudbruin. • Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. • Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker. Tip: Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren.

Contactgegevens

Dr. Oetker
Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort

Disclaimer

DekaMarkt doet er alles aan om de prijs,- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. De productinformatie die wij vermelden kan in sommige gevallen afkomstig zijn van derden (producenten). Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product, want de door de producent op de verpakking vermelde informatie is doorslaggevend.

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.