DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud

Koopmans Broodmix waldkorn

450 g
1. 73
f

Omschrijving

Mix voor wit Waldkorn® Authentic brood Meergranen

Ingrediënten

66% TARWEBLOEM, 4,5% gedeeltelijk geroosterd TARWEMOUTBLOEM, 4,5% TARWEGLUTEN, 4,5% gebroken volkoren TARWEKORRELS, 3,0% HAVERKORRELS, 3,0% GERSTEKORRELS, 2,8% gedroogde gist, 2,4% zonnebloempitten, 2,2% gedroogde GERSTEMOUTEXTRACT, 2,0% volkoren ROGGEMEEL, 1,5% HAVERVLOKKEN, 1,5% bruin lijnzaad, zout, raapzaadolie, 0,7% gedroogd ROGGEZUURDESEM, kaliumchloride (zoutvervanger), meelverbetermiddel (E 300), enzymen

Voedingswaarden

  • Soort Per 100g
  • Energie Kilojoules (kJ)
  • Energie Kilocalorieën (kcal)
  • Vetten (g) , waarvan
    verzadigde vetzuren (g)
  • Koolhydraten (g) , waarvan
    suikers (g)
    Voedingsvezel (g)
  • Eiwitten (g)
  • Zout (g)

Bereidingswijze

Met gist Zelf toevoegen: * water Benodigdheden voor de oven: - 1 pak Koopmans Waldkorn® brood - 250 ml handwarm water Oventemperatuur Elektrische oven: 220°C Hetelucht oven: 200°C Gas oven: stand 5-6 Bereidingstijd Bereiding 10 minuten Rijstijd: 10+50-60 minuten Baktijd: ± 25 minuten Bereidingswijze voor de oven 1. Doe de mix in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken lepel mix achter voor decoratie) en voeg de 250 ml water toe. 2. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeq. 3. Laat het deeg in de kom, afgedekt met vershoudsfolie (of een theedoek), 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 4. Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat, of gebruik een deegroller en trek het uit tot een ovaal deegstuk. 5. Vouw de punten van het deeg naar binnen zodat ze elkaar raken en er een rechthoek ontstaat. Druk dit weer plat (of gebruik de deegroller). 6. Rol het deegstuk stevig op tot een deegrol. 7. Als je het brood met de achtergehouden mix wilt decoreren, bestrijk het dan eerst met water. 8. Leg de deegrol met de naad naar beneden in een ingevet cakeblik (30 cm) of op een (ingevette) bakplaat (met bakpapier). 9. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg op een warme (tochtvrije) plek 50-60 minuten narijzen. 10. Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor. 11. Bak het brood onder in de oven in circa 25 minuten gaar en bruin. Benodigdheden voor de broodbakmachine: - 1 pak Koopmans Waldkorn® brood - 275 ml water Bekijk de bakfilm en meer informatie over dit product op koopmans.com/waldkorn Bereidingswijze voor de broodbakmachine 1. Doe de aanbevolen hoeveelheid water in de bakvorm. 2. Voeg daarna de broodmix toe. 3. Stel de broodbakmachine in op het gewenste programma (bijv. normaal) en start het programma. 4. Laat het gebakken brood afkoelen op een rooster. Omdat er broodbakmachines met verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar zijn, kun je het beste de gebruiksaanwijzing van de broodbakmachine raadplegen. Veel bakplezier!

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking Bewaartip Bewaar het brood maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel of plastic zak. Ingevroren is het brood maximaal 3 weken te bewaren.

Contactgegevens

Koopmans B.V.
Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort

Disclaimer

DekaMarkt doet er alles aan om de prijs,- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. De productinformatie die wij vermelden kan in sommige gevallen afkomstig zijn van derden (producenten). Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product, want de door de producent op de verpakking vermelde informatie is doorslaggevend.

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.