DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud

Koopmans Mix voor citroencake

400 g
1. 89
f

Omschrijving

Mix voor Citroencake

Ingrediënten

Ingrediënten: Suiker, TARWEBLOEM, TARWEZETMEEL, rijstzetmeel, emulgatoren (E 471, E 475), aardappelzetmeel, rijsmiddelen (E 450, E 500), maïsmeel, natuurlijk citroen aroma, zout Kan sporen van ei en melk bevatten. Allergenen staan dikgedrukt en in hoofdletters in de ingrediëntenlijst.

Voedingswaarden

  • Soort 100 GRM
  • Energie Kilojoules (kJ)
  • Energie Kilocalorieën (kcal)
  • Vetten (g) , waarvan
    verzadigde vetzuren (g)
  • Koolhydraten (g) , waarvan
    suikers (g)
  • Eiwitten (g)
  • Zout (g)

Bereidingswijze

Zelf toevoegen: 150 g boter, 4 eieren en 50 ml water Benodigdheden • 1 pak Koopmans Citroencake • 150 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur) • 4 eieren (M) • 50 ml water (5 eetlepels) Keukengerei Cakevorm 30 cm, mixer met garden Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C Heteluchtoven: 150°C Gasoven: stand 2-3 Meest geschikte ovenstand voor cake: boven- en onderwarmte. Bereidingstijd Bereiding: circa 10 minuten Baktijd: 55-60 minuten Bereidingswijze Bekijk de Citroencake bakfilm en meer informatie over dit product op koopmans.com/citroencake 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker). 3. Klop de 150 g boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. 4. Voeg de cakemix, 50 ml water en de 4 eieren in één keer toe. 5. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. 6. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. 7. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen. 8. Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen. Tip Cake gaar? Prik met een (saté)prikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon uit komt is de cake gaar. Bewaartip Bewaar de cake maximaal 3 dagen in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak. Ingevroren is de cake maximaal 3 weken te bewaren.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren. Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking.

Contactgegevens

Koopmans Consumentenservice
Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort

Disclaimer

DekaMarkt doet er alles aan om de prijs,- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. De productinformatie die wij vermelden kan in sommige gevallen afkomstig zijn van derden (producenten). Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product, want de door de producent op de verpakking vermelde informatie is doorslaggevend.

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.