Koopmans Mix voor gevuld speculaas 400 g
3. 83
per 1 KG
1. 53
Omschrijving
Mix voor Speculaas OUD-HOLLANDS RECEPT
Ingrediënten
TARWEBLOEM, suiker, speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardemon), dextrose, rijsmiddel (E500), zout, gebrande suiker
Allergie informatie
Bevat Tarwe Kan sporen bevatten van Ei Kan sporen bevatten van Melk(eiwit)
Voedingswaarden
Voedingswaarde per per 100g
Energie Kilojoules (kJ) 1870
Energie Kilocalorieën (kcal) 445
Vetten (g), waarvan 24
verzadigde vetzuren (g) 7
Koolhydraten (g), waarvan 49
suikers (g) 29
Eiwitten (g) 7.5
Zout (g) 0.66
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren. Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking.
Bereidingswijze
Zelf toevoegen: Voor gevulde speculaas: Boter, ei, garneeramandelen, amandelspijs en water Voor speculaasbrokken: Boter, ei en garneeramandelen Benodigdheden Voor gevulde speculaas • 1 pak Koopmans Speculaas • 150 g boter of margarine • 1 pakje amandelspijs (bijv. Dr. Oetker) • 1 ei (middelgroot) • 4 eetlepels water • 55 g garneeramandelen (bijv. Dr. Oetker) (alles op kamertemperatuur) Oventemperatuur Elektrische oven: 170 °C Heteluchtoven: 150 °C Gasoven: stand 3 Keukengerei • Bakvorm vierkant van ca. 18 x 18 cm of springvorm van 24 cm • Mixer met deeghaken Bereidingstijd Bereiding: ca. 20 minuten Baktijd: ca. 40 minuten Bereidingswijze 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Roer de boter in een beslagkom zacht, voeg de mix en 2 eetlepels water toe. 3. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg en plaats het even in de koelkast. 4. Meng de amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water. 5. Vet de bakvorm in of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 6. Kneed het deeg weer kort door en verdeel het in 3 delen. 7. Bekleed met 2 delen van het deeg de bodem van de vorm en druk de rand aan tot circa 2 cm hoogte. 8. Verdeel de amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg. 9. Rol de rest van het deeg uit tot een plak ter grootte van de vorm en leg dit op de amandelspijs. 10. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei, decoreer het met de amandelen en bestrijk het daarna nog een keer met het losgeklopt ei. 11. Bak de speculaas iets onder het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Tips & variaties • Meng door het deeg 25 g gehakte notenmix, gehakte amandelen (bijv. Dr. Oetker), gember of chocolade. Bewaartip • Bewaar de afgekoelde gevulde speculaas of speculaasbrokken in een afgesloten trommel.
Meer informatie
Afzender en adres
Koopmans Consumentenservice Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort koopmans.com 0800-022 33 06
Disclaimer
DekaMarkt doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen.

Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
DekaMarkt maakt gebruik van cookies
Om de website optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.

Door op 'ik ga akkoord' te klikken, plaatsen wij de volgende cookies:

  • Functionele cookies: Deze zorgen ervoor dat de website beter functioneert.
  • Analytische cookies: Wij gebruiken analytische cookies om algemene statistieken vast te leggen zoals bezoekersaantallen. Dit is in geen geval herleidbaar tot een persoon.
  • Tracking cookies: Wij gebruiken tracking cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Hiermee kunnen persoonsgegevens verwerkt worden.

Als je niet akkoord gaat, plaatsen wij enkel functionele- en analytische cookies welke niet herleidbaar zijn.

Als je meer informatie wilt over cookies, bekijk dan ons cookiebeleid of klik op 'meer informatie'.