Bellen in- en naar het buitenland

Ik ben de grens gepasseerd en heb geen dekking meer.

et kan bij sommige toestellen voorkomen dat u na het passeren van de grens geen verbinding krijgt met het netwerk. Controleer in dat geval of u zich in een land bevindt waar u Deka Mobiel kunt gebruiken.
Klik hier voor een lijst van landen waar u de mobiele diensten van DekaMobiel kunt gebruiken.

Bent u in een land waar u DekaMobiel kunt gebruiken en u krijgt geen verbinding met het netwerk zet dan uw toestel uit en daarna weer aan.

Heeft u hierna na een tiental minuten nog geen verbinding probeert u dan het volgende:
Ga in het hoofdmenu van uw toestel naar de optie “DekaMobiel” (vaak afgebeeld met het symbool van een simkaart).
Na het kiezen van deze optie ziet u één keuzemogelijkheid: “Roaming diensten”. Selecteer deze.
Na het selecteren kunt u kiezen uit twee opties:
1) Selecteer Mode
2) Selecteer Taal
Kies voor optie 1 “Selecteer Mode”.
Vervolgens kunt u wederom kiezen uit 2 opties:
1) Automatisch
2) Manueel
Kies nu voor optie 2 “Manueel”. Nu kunt u weer kiezen uit 2 opties:
1) Internationaal
2) Nationaal
Kies nu voor de situatie waarin u zich bevindt. Bent u in het buitenland kies dan 1 “Internationaal”. Bent u in Nederland kies dan voor 2 “Nationaal”.
Na deze keuze keert u vanzelf terug naar het menupunt “Roaming diensten”. Vandaar kunt u terug naar het hoofdmenu en uw standaard gebruiksmode.

Sommige toestellen zullen na het wijzigen van deze instellingen de volgende of een vergelijkbare melding geven: “SIM vernieuwen” en pas na enige tijd terugkeren naar uw standaard gebruiksmode. Dit is een gevolg van het wijzigen van deze instelling en heeft geen andere gevolgen.

Let op!
Indien u in een onderhavig geval uw instellingen op manueel heeft gezet vergeet u dan niet deze weer te wijzigen of terug op automatisch te zetten als u weer terugkeert naar uw eerdere situatie. U volgt daarvoor dezelfde stappen als hierboven beschreven maar maakt dan uiteraard andere keuzes.