Deka Mobiel - Prepaid tegoed
! Let op: DekaMobiel stopt per 31 december 2020. Vanaf 1 januari 2020 is het daarom niet meer mogelijk om tegoed op te waarderen of punten te sparen!

Vragen over prepaid tegoed

Hoe kan ik prepaid tegoed overboeken naar een ander?


! Let op: DekaMobiel stopt per 31 december 2020. Daarom is het vanaf 1 januari 2020 niet meer mogelijk prepaidcredits te sparen. 

DekaMobiel geeft de mogelijkheid om prepaid tegoed over te dragen boeken naar een andere DekaMobiel gebruiker. Ga naar www.dekamobiel.nl en log in onder ‘Mijn DekaMobiel’.klik vervolgens op het tabblad ’Opwaarderen & Overboeken’. Door het mobiele nummer en het bedrag wat je wilt overboeken in te vullen en te bevestigen, kan je de prepaid beltegoed schenken aan een andere DekaMobiel gebruiker. Ter bevestiging zal jij, en zowel de ontvanger van het overgemaakte prepaid tegoed een gratis sms ontvangen.  

Het saldo van de prepaid beltegoed opvragen kan door *101# te bellen. Op het display van de mobiele telefoon verschijnt dan het actuele prepaid beltegoed.

Wat is het ‘nood’ beltegoed?

Het ‘nood’ beltegoed geeft de mogelijkheid om, wanneer de reguliere beltegoed op is, toch nog te kunnen bellen naar twee vooraf ingestelde Nederlandse 06-nummers en/of vaste telefoonnummers. Handig en een gerust gevoel voor jezelf of voor de kind(eren) Het noodtegoed wordt uitsluitend gebruikt indien er geen normaal beltegoed meer beschikbaar is.

Hoe maak ik gebruik van het ‘nood’ beltegoed?

Het ‘nood’ beltegoed activeer je via ‘Mijn DekaMobiel’.. Hier klik je op ‘Instellingen & Zelfservice’ en vervolgens op Nood Beltegoed, waar je twee Nederlandse 06-nummers en/of vaste telefoonnummers kunt instellen (dus geen 0800 of 0900 nummers). Zodra je dit ‘nood’ beltegoed hebt geactiveerd, krijg je de beschikking over € 1,- voor noodgevallen waarmee je zonder regulier beltegoed toch naar de twee vooraf ingestelde Nederlandse 06-nummers en/of vaste telefoonnummers kunt bellen. Zodra het saldo van het ‘nood’ beltegoed lager is dan € 0,50,- wordt uit de eerstvolgende opwaardering van het reguliere beltegoed € 1,- overgemaakt aan het ‘nood’ beltegoed. Bij regelmatig opwaarderen zal je dus altijd de beschikking hebben over minimaal € 1,- ‘nood’ beltegoed. Gesprekken uit het noodtegoed hebben hetzelfde tarief als normale gesprekken. Het tegoed kan via *101# worden opgevraagd.

In het buitenland kan het noodtegoed niet aangewend worden. Ook is het niet mogelijk om vanuit Nederland met het noodtegoed een Deka Mobiel nummer dat zich in het buitenland bevind te bellen.

Eenmaal geactiveerd blijft het noodtegoed actief op het mobielnummer. Je kunt deze optie dus achteraf niet meer uitzetten.