Alles op smaak met verse kruiden

Ze zijn de smaakmakers van veel maaltijden; verse kruiden. Verminder je zout inname en vervang zout dan door (verse) kruiden als smaakmaker van je maaltijden. Gezond en erg lekker! Zelf kruiden planten? Geef de kruidenplantjes altijd vanaf de onderkant water en niet van boven, de wortels willen het water namelijk graag zelf opnemen. 
De vraag naar de verse kruiden, ook van klanten van DekaMarkt, neemt sterk toe. Buysman groeit mee. “Na de laatste uitbreiding zitten we op 1,1 hectaren aan kassen.” Kwantiteit gaat niet ten koste van kwaliteit. Alle kruiden worden verbouwd met respect voor de natuur. Dus uitsluitend biologische bestrijdingsmiddelen zoals sluipwespen en roofwantsen. Overal hangt nu LED-verlichting, die 40 procent minder energie verbruikt dan de vroegere lichtarmaturen. Met een veel lagere CO2-uitstoot als resultaat. De enorme populariteit van munt -vooral voor thee -, koriander en peterselie zijn volgens de teler eenvoudig te verklaren. “Ze zitten alle drie vol met vitamines en mineralen. En dan heb ik het nog niet eens over alle mooie smaken.”

MVO_thumbnails_580x440_kruiden
Afspelen

Respect voor natuur

“Mensen eten steeds gezonder. Onze kruiden zijn een prachtige toevoeging.” Het plezier van zijn werk spat er af bij Piet en Jeroen Buijsman, van wie DekaMarkt de verse munt, peterselie en koriander inkoopt. Piet is een van de zeven leden van de firma Buysman Kruiden in Andijk. Het West-Friese familiebedrijf levert de, inmiddels uit geen enkele keuken meer weg te denken kruidenplantjes. “Naast hardloper basilicum zijn dat onder meer bieslook, munt, peterselie en koriander.”

De smaakmaker van je maaltijden
Een rijke en prachtige toevoeging