Boordevol BBQ inspiratie

Na een zonnige dag willen we niets liever dan de barbecue aansteken. Grill de lekkerste stukken vlees, vis en groenten, maar dan net even anders dan je gewend bent. Steek de kolen dus maar aan, want van deze BBQ-recepten krijg je gegarandeerd trek.

Grillen maar!

In Nederland zijn we dol op barbecueën. Bij de eerste zonnestralen gaan we massaal grillen. Natuurlijk vind je bij DekaMarkt het lekkerste barbecuevlees, maar we willen je ook graag inspireren om een stapje verder te gaan. We hebben niet alleen aan de carnivoren onder ons gedacht, maar besteden ook volop aandacht aan iedereen die van wat meer groente houdt. Van goedgevulde salades tot maiskolven en van groenteburgers tot gepofte knoflook. Steek de BBQ alvast maar aan!

Snel bestellen

Voeg toe aan je boodschappenlijst

Biertips voor de BBQ

Niets zo lekker als een ijskoud biertje

Bekijk alle bieren

Wijntje?

Serveer een heerlijke wijn bij de BBQ

Zo steek je 'm aan!

  1. Strooi een laagje kooltjes of briketten op het bodemrooster.
  2. Druk een paar aanmaakblokjes diep tussen de kooltjes of briketten.
  3. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot ze lekker branden.
  4. Leg zoveel mogelijk kooltjes op en rond de vlammen en laat dit minstens een kwartier met rust.
  5. Als alle kooltjes of briketten rondom de aanmaakblokjes een witte laag as hebben en in het midden roodgloeiend zijn, kan je beginnen met BBQ-en!

Do's en Dont's

  1. Gebruik niet te veel kolen. Vul je barbecue voor een derde tot de helft.
  2. Gebruik geen vork maar een tang om het vlees te keren. Zo blijven de vleessappen in het vlees.
  3. Laat het vlees eerst even op kamertemperatuur komen.
  4. Heb je vis bereid op de BBQ? Neutraliseer de vissmaak op het rooster eerst, door het in te wrijven met een halve citroen.
  5. Pas op voor kruisbesmetting! Heb je met rauw vlees gewerkt en ga je een salade maken? Was dan altijd goed je handen en gebruik een schone snijplank.

Grillen als een chef

Grill kip, spareribs en hele vissen langzaam naast het vuur. Deze methode heet indirect grillen. Met direct grillen ligt het vlees direct boven het vuur. Malse, dikke stukken vlees, spiezen of kleine visjes zijn geschikt om direct te grillen. Je kunt een ‘directe’ en ‘indirecte’ grillzone creëren door aan de ene kant van de barbecue kooltjes te leggen en aan de andere kant niet (of in het midden van je barbecue wél en aan de rand niet).

'