Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappel-preisoep met knoflook croutons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappel-preisoep met knoflook croutons
Stap 1
Neem de knoflookbaguette uit de verpakking en laat op een bord een beetje ontdooien.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng samen met de prei à la crème, tijm, groentebouillonblokje en 750 ml water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Stap 3
Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4
Snijd voor de croutons de baguette in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de croutons 8 minuten op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
Stap 5
Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de croutons. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie263 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten39 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
