Aardappelballetjes met quinoa en avocadosaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelballetjes met quinoa en avocadosaus
Stap 1
Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen. Pureer de aardappels. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat afkoelen en spreid uit over de bakplaat.
Stap 3
Bak de quinoa in de oven in circa 30 minuten krokant. Hussel een paar keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Stap 4
Breng de aardappelpuree op smaak met een snuf chilipeper, de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, een beetje limoenrasp, een scheutje limoensap en zout.
Stap 5
Laat afkoelen in een schaal en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Rol de aardappelballetjes door de quinoa.
Stap 6
Pureer het vruchtvlees van de avocado met de rest van de olijfolie en een beetje limoensap tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel met de achterkant van een lepel een beetje avocadosaus op een groot bord en leg 6-8 balletjes op de saus. Bestrooi met een beetje limoenrasp, chilipeper en toefjes waterkers.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten37 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
